Over Ons

Suzanne Lap

Van jongs af aan ben ik altijd dol op theater, muziek en dans geweest en het liefst allemaal bij elkaar. Daarom ben ik musical gaan studeren maar dat was toch minder gezellig dan ik had gehoopt. Ik heb in totaal 6 jaar theater gestudeerd waarvan musical, theater maken en docent theater. Ik hou van optreden en het directe contact met publiek maar ik hou ook van het maken, de achterkant van theater en ik heb een belangrijk deel van mezelf gevonden in het regisseren. Daar kan ik zoveel creativiteit in kwijt en ook het samenwerken vind ik heel leuk, dat geeft me erg veel voldoening en zingeving.

Mijn weg is geen snelweg maar een kronkelweggetje. Met vallen en opstaan vind ik mijn weg en de bitterzoete ervaringen gebruik ik in mijn werk. Ik merk dat mijn levenservaring me echt helpt in het regisseren; het geeft verdieping in de thema’s waar ik mee werk en ik kan gemakkelijk met alle leeftijden werken.

Met LAPtheater zijn we vanaf januari 2022 bezig met de voorstelling Laat Me Niet. Ik ben vanuit een thema begonnen met improvisatie opdrachten en het bruikbare materiaal wat daaruit kwam heb ik gevormd tot het grid, de grote lijnen van de voorstelling en die heb ik aangevuld met nieuwe passende weer door improvisatie gevormde scenes.

Naast Laat Me Niet ben ik bezig met een nieuwe voorstelling wat een muziektheatervoorstelling wordt met muziek van eigen werk. Repetities starten in het voorjaar.

Ook heb ik een solovoorstelling gemaakt en die begin april 2023 gespeeld en ben ik momenteel bezig met een nieuwe solovoorstelling die eind maart 2024 zal spelen.

En dan is er nog Hemelsblauw, muzikaal duo waar ik deel uitmaak. Samen met Sjoukje Mos zingen we veelal tweestemmig eigen werk begeleid met piano en cello. Werkelijk een feest om te doen! Kijk op hemelsblauweliedjes.nl voor meer informatie over ons en aanstaande optredens.

Lysbeth Zeinstra

Mijn naam is Lysbeth Zeinstra en ik speel graag toneel. Ik krijg er energie van en ik leer ook
veel over mezelf. Locatietheater is extra leuk en met ‘Laat me niet’ kunnen we overal spelen
waar een bank en een kleedje neergezet/neergelegd kan worden. Dat geeft veel vrijheid.
Ik geef me graag over aan regisseur Suzanne, want onder haar leiding groeit een voorstelling
en komt tot bloei. Ze ziet het grote plaatje, maar heeft ook oog voor de worstelingen van de
spelers.

Gideon de Smet